Q&A

Op deze pagina vind je vragen en antwoorden rond de producten die wij verkopen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht via de mail, Instagram of Facebook en wij zorgen voor een antwoord. 


Waarom zou je kiezen voor de handgemaakte producten van Ella & louie? 

Created with Sketch.

1. Je product wordt gemaakt met vakmanschap voor een eerlijke prijs.

De ateliers die wij selecteren bestaan uit vakmannen en -vrouwen die vaak een ambacht uitoefenen die van generatie op generatie wordt overgedragen. Of artiesten met zoveel talent voor het maken van producten maar zonder de middelen om deze aan de klant te brengen. Ella & Louie is voor deze ateliers de oplossing. Door de producten die je bij ons koopt steun je ateliers als deze, en blijven deze mooie tradities en ambachten  in stand.
We zorgen in dit proces dat zij een eerlijke prijs ontvangen voor hun werk en  wij deze voor een eerlijke prijs aan jullie verkopen; fair trade! Zo wordt iedereen daar blij van, en koop jij een product waar jij je oprecht goed over kunt voelen.

2 Beter voor het milieu.

Door het feit dat elk product met de hand gemaakt wordt en niet in een grote fabriek, worden er energiekosten bespaart. Producten worden altijd door ons besteld in kleine getallen in tegenstelling tot de massaproductie bij sommige grotere bedrijven. Door het directe contact met de maker, voorkomen we ook onnodige transportkosten. Daarnaast weten we wie het  product heeft gemaakt, en welke materialen er worden gebruikt.

3. Een origineel en uniek item.

Doordat wij samen met de maker het product ontwerpen zal je onze producten niet snel ergens anders vinden, ze zijn uniek en met de hand gecontroleerd. Omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer en edelsteen is ook geen artikel exact hetzelfde. Ook dit zorgt voor een uniek cadeau met een mooi verhaal om te geven aan vrienden of familie. 

Wat is het verschil tussen Bibs & Frigg fopspenen? 

Created with Sketch.

Op het eerste gezicht zie je niet veel verschil tussen beide merken. Beide hebben ze verschillende designs in mooie zachte kleuren met een  buitenwaartse curve om de fopspeen van de huid van je baby te houden en hebben ze een ronde, kersvormige speen. Deze vorm van het speentje bootst de vorm van de tepel na en is herkenbaar voor een baby. Het kindje krijgt hierdoor hetzelfde vertrouwde gevoel als bij de borstvoeding. Beide speentjes zijn dan ook ideaal om te gebruiken in combinatie met borstvoeding.

Als je goed naar beide speentjes kijkt, zie je dat de Frigg speentjes wat verfijnder zijn qua design en dat er in het schildje 2 ‘luchtgaatjes’ zitten. Bij Bibs zijn dat er 3. Deze luchtgaatjes zijn er om ervoor te zorgen dat er niets ernstigs kan gebeuren met je kindje, zodra hij of zij het speentje helemaal in de mond heeft gestopt.

Daarnaast heeft Bibs twee modellen in de collectie met een siliconen speen en heeft Frigg bij elke speen de keuze tussen een natuurrubberen of siliconen speen. De siliconen speentjes zijn ook geschikt voor kindjes met een latex-allergie. Bij ons zijn alleen de natuurrubberen speentjes verkrijgbaar van Frigg. 

En als laatste zijn de maten tussen beide merken anders verdeeld. Waar Bibs 3 verschillende maten heeft, heeft Frigg er 2; maat T1 (0-6 maanden) en maat T2 (6-18 maanden). Wij verkopen op dit moment maat T2 van Frigg.